Hledat

Domů

Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně

My ženy se moc rády čančáme. A to v jakémkoliv věku. Ruku na srdce, která z nás si jako malá nezkoušela maminčiny náhrdelníky, šály a lodičky. Dělaly jsme to všechny a záliba se čančat nám prostě zůstala.

Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně

Všechny z nás jsme nadšené, když můžeme mít něco nového na sebe a moc nám to sluší, když si pořídíme kabelku, která nám k vymyšlenému outfitu skvěle padne a třešničkou na dortu jsou jednoznačně šperky. 

Náušnice


Náušnice patří zřejmě k nejoblíbenějším kouskům. Některé z nás své oblíbenkyně neměníme a nosíme je zkrátka ke všemu. Náušnic je však nepřeberné množství a je rozhodně škoda je občas nevyměnit. Vybírat totiž můžeme z obyčejných pecek, které nenápadně zdobí naše ucho. Dalším častým kouskem jsou kruhy, které můžou být v různých velikostech a v různých designech. Dále jsou visací náušnice, které se můžou jen nenápadně houpat u ucha, až po extrémně velké kousky, které nám mohou spadat až na ramena. 

Pokud zvolíte velmi dlouhé náušnice či velmi výrazné náušnice, krásně nám ozdobí zároveň i dekolt a proto je zbytečné brát si k nim i náhrdelník či řetízek. Pokud váháte a zdají se vám náušnice málo, doplňte je náramkem ve stejném stylu. Pojďme se podívat na jednotlivé tvary.  

Pecky jsou velmi praktické. V uchu nijak nepřekáží a hodí se opravdu na každou příležitost. Vybírat se dá z různých tvarů, barev i materiálů. Velmi oblíbené jsou perličkové pecky, které působí velmi jemně, romanticky a elegantně. Skvěle se hodí třeba na pohovor. 

Kruhy jsme nosily každá z nás v různých velikostech. Kruhy jsou nadčasové a s jemným řetízkem vypadají opravdu skvěle. Velikost kruhů s postupem věku většinou zmenšujeme. Jako mladinké náctileté slečny většinou nosíváme obrovské a výrazné kruhy, které prostě působí rebelky. Jako umírněnější dámy už volíme raději menší kroužky, které mohou být ozdobeny třeba kamínky. Ty vypadají v uchu krásně a hodí se skvěle k romantickému či business oblečení. 

Visací náušnice jsou velice oblíbené úplně u všech. Na výběr máme různé barvy, kovy a kameny. Jdou skvěle zkrátka ke každému oblečení. Proto tyto náušnice vyberte až podle zvoleného outfitu. Ke kratším kouskům si můžete dovolit vzít jemný řetízek. Pokud jsou náušnice výraznější či delší, náhrdelník raději vynechte a zvolte náramek. 

Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně
Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně

Řetízky a náhrdeníky


Také u náhrdelníků a jemných řetízků se můžeme pořádně vyřádit! Vybírat můžeme nejen z náhrdelníků z kovů, ale dnes můžeme najít také náhrdelníky z látek, kůže, dřeva, korálků a také variace těchto materiálů. Náhrdelník nám leží mezi krkem a dekoltem. Je tedy na perfektně viditelném místě. 

Pokud zvolíte šaty či tričko s véčkovým výstřihem, můžete zvolit náhrdelník, který je delší a spadá a spadá až k dekoltu. Prázdné místo na hrudi tak dokonale doplníte. 

V případě klasického "tričkového" výstřihu můžete zvolit více dlouhý řetízek. Ten bude vypadat moc pěkně a některé jednodušší kousky oblečení tak pěkně doplní. 

V případě, že zvolíte hlubší kulatý výstřih, vezměte si řetízek či náhrdelník kratší, spíše aby pár centimetrů od krku váš krk opisoval. Stejně tak můžete doplnit halenky a šaty s hranatými výstřihy.

Roláky a trička se stojáčkem lze také doplnit řetízkem. Pokud volíte jednoduchý materiál a jednobarevný kousek, pak si můžete dovolit vzít k tomuto oblečení téměř cokoliv. Pěkně bude vypadat náhrdelník či řetízek na delší šňůrce. Stejně zajímavě bude vypadat také šperk ke krku. 

Jestliže si nejste jistá, zda je do vámi zvoleného výstřihu vhodné dodat náhrdelník, doporučujeme zvolit spíše výraznější náušnice v kombinaci s náramkem. A máte vyhráno. :-) Pokud jste naopak odvážnější, můžete vyzkoušet také vrstvení náhrdelníků. Vždy vrstvěte náhrdelníky v jednom stylu, ať to nevypadá přeplácaně. 

Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně
Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně

Náramky


Náramek zvolte tak, aby vám byl na ruce pohodlný. Nemá cenu se nutit do kousku, který je sice oslňující, ale na ruce nám přijde příliš těžký, nebo pokud nám jakkoliv jinak na zápěstí vadí. Náramek byste podvědomě totiž neustále upravovala a ruku na srdce, proč se trápit...

Pokud máte velice útlé ručky, doporučujeme vám volit spíše jednodušší a jemnější náramky. Pokud máte zápěstí silnější, naopak volte spíše silnější náramek. 

Náramky kombinujte tak, aby seděly ke zvoleným náušnicím či ke zvolenému náhrdelníku. 

Velice moderní je v poslední době nosit na jedné ruce náramek současně s hodinkami a to především k business stylu. Někteří prodejci nabízejí tuto kombinaci již přímo sladěnou k sobě a vy si tak nemusíte lámat hlavu, který šperk k hodinkám zvolit. 

Prstýnky


Také u těchto malých kroužků se můžeme pořádně vyřádit. Pokud budete na ruku volit výraznější prstýnky, nezapomínejte na to, že tím upoutáte pozornost ke svým rukou. Mít upravené nehty je tedy nutnost. Na to vždy myslete. 

Do práce volte prstýnky spíše jednodušší a univerzálnější. Pokud jdete na večírek, můžete se odvázat a zvolit šperk z výraznějšího kovu či prsten s velkým kamenem. 

Prstýnky kombinujte s náhrdelníkem. Vypadá to moc krásně. 

Noste šperky tak, aby nevypadaly přeplácaně

Pro usnadnění se stačí řídit těmito pravidly: 

  • Nenoste všechny šperky naráz - kombinujte vždy jen dva, maximálně tři šperky naráz.
  • Šperky vybírejte podle příležitosti a podle vybraného outfitu. 
  • Kombinujte šperky v jednom stylu tak, aby k sobě ladily. 
  • Stačí, aby byl výrazný pouze jeden kousek ze zvolených šperků. 
  • Pokud máte výrazný a extravagantní outfit, stačí pouze jemné šperky. 
  • Velmi výrazné šperky volte naopak k jednoduššímu oblečení.
  • Pokud máte veliký výstřih, je dobré zvolit delší náhrdelník, prázdnou hruď tak pěkně vyplní. 

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?