Hledat

Domů

Jak se (ne)obléci na svatbu

Letošní rok nás opět čeká mnoho svateb. Jdete i vy na nějakou? Pak se vám možná bude hodit pár našich tipů o tom, jak se (ne)obléci na svatbu.

Jak se (ne)obléci na svatbu

Pokud Vám přijde pozvánka na svatbu kamarádky, kamaráda či někoho příbuzného, nastává to věčné dilema, co vlastně na sebe. Ruku na srdce, každá z nás máme doma plnou skříň oblečení, ze kterého bychom si rády něco vzaly, na druhou stranu už jsme proběhly všechny obchody ve městě, protože co kdyby... :-)

Když už se nám něco zalíbí, nejsme si jisté, zda je to na svatbu vhodné oblečení a zda bychom přeci raději neměly zajít do vedlejšího obchodu, kde měly tu krásnou dlouhou sukni. Nebojte se, milé čtenářky, máme to všechny stejně. 

Abyste si nemusely tolik lámat hlavu s tím, zda je váš outfit vhodný, rozhodly jsme se pro vás napsat pár doporučení, aby vaše oblečení nebylo žádné faux-pas. 

Jak se (ne)obléci na svatbu

Jak se vhodně obléci na svatbu?

 

Všechny jsme parádivé a chceme vypadat skvěle. Nezapomínejme však, že to není náš velký den. To ovšem neznamená, že nemůžeme vypadat pěkně a cítit se parádně. Vhodné je následovat instrukce v pozvánce a přání nevěsty. V některých pozvánkách tuto informaci naleznete a vždy je vhodné ji respektovat.

Jakou délku sukně zvolit? 
Delší je lepší. Doporučujeme Vám zvolit délku minimálně ke kolenům a další. Pokud zvolíte maxi sukni či maxi šaty, budete stylová, budete se cítit pohodlně a nebudete muset řešit, zda Vám délka sedne a zda se hodí. 

Které barvy jsou vlastně na svatbu vhodné? 
Chybu rozhodně neuděláte s pastelovými barvami a barvami v tlumenějších tónech. Pokud zvažujete zařadit do svého outfitu něco vzorovaného, můžete, ale volte jednodušší vzory, které nebudou na první pohled příliš extravagantní a rušivé.

Je důležitý materiál?
Rozhodně volte materiál, ve kterém se budete cítit dobře. Pokud se bude jednat o svatbu v parných letních dnech, doporučujeme Vám lehký šifon, na venkovskou svatbu mohou výborně posloužit bavlněné šatky. Svatba na zámku si bude žádat něco slavnostnějšího, čímž může být třeba krajka či satén. 

Je líčení a účes důležitý?
Rozhodně! Chceme se přeci líbit. Před zrcadlem přeci nemusíte strávit více času než nevěsta. Zvolte jemné líčení, které byste volila třeba na rande v horkém letním dni. S vlasy si vyhrajte, můžete si je natočit, vyčesat do drdolu, záleží, v jakém stylu svatba je. Nezapomínejte, ať nejste více načančaná.

Jakou zvolit kabelku a botky?
Oblíbenou kabelku nechejte doma a vezměte si elegantní psaníčko. Botky doporučujeme čisté, můžete si vzít lodičky. Pokud Vás však trápí chůze na podpatku, výborně vám poslouží balerínky. 

S doplňky si můžete vyhrát a být kreativní. Krásně vypadá třeba věneček do vlasů, výraznější náušnice k jednoduchým šatům, jemný náramek,.. Stačí si jen vybrat.

Jak se (ne)obléci na svatbu
Jak se (ne)obléci na svatbu

Jak se v žádném případě neobléci?

 

Mějte vždy na mysli, že celá svatba je o nevěstě! Je to její velký den, tak ji nechte být princeznou, vílou, nebo prostě tou nejkrásnější slečnou pro svoji polovičku. 

Lámete si hlavu s délkou sukně?
Zapomeňte na krátké a mini sukně. Nezapomínejte, že při sezení se sukýnka ještě trochu víc vyhrne. Odpusťte si také hluboký výstřih. Nechcete přeci, aby se všichni koukali na vás místo na nevěstu. Příliš krátká sukně navíc v kombinaci s velkým výstřihem může působit lacině. A my jsme přece dámy! 

Jaké barvě se vyvarovat?
Pokud si nevěsta nepřeje jinak, zapomeňte na bílou a podobné barvy, ta dnešní den patří pouze nevěstě. Odpusťte si také černou. Svatba je radostná událost a přestože jste milovnicí černé, zkuste se pro dnešní den odvázat s jinou barvou. Obecně se vyhněte také hodně zářivým barvám i vzorům. 

Materiál nikdo řešit nebude... 
Pravděpodobně ne, ale uznejte, že kožené a riflové oblečení bude lepší nechat doma. 

Líčení a účes 
Nic nepřehánějte! Nejdete na diskotéku, ale na společenskou událost. Výrazné kouřové stíny tentokrát vynechejte. 

Na botách, kabelce a doplňcích přeci nesejde. 
Abyste se nedivila! Ochozené křusky, které milujete, nechte doma a kabelku, kterou každý den nosíte, také. Raději zvolte něco slavnostnějšího. 

Jak se (ne)obléci na svatbu

Milé čtenářky, věříme, že nyní pro Vás bude naprostá hračka skvěle se oháknout na svatbu. Své outfity nám klidně zašlete, jsme zvědavé, co vymyslíte! :-)

S láskou Vaše
POSHgirls

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?