Hledat

Domů

10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Poradíme vám, jak v zimě aplikovat pomyslnou živou vodu, abyste se opět cítily na vrcholu svých sil.

10 způsobů, jak nevypadat unaveně

V létě se všechno zdá snadné a veselé, a také se to odráží v našem vzhledu. Ale co když přijde zima s tou svojí tmou a dotěrným mrazem? Pak nastal čas pro tento zbrusu nový článek. Poradíme vám, jak aplikovat pomyslnou živou vodu, abyste se opět cítily na vrcholu svých sil.

 
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Rada č. 1 - SPĚ(J)ME K LEPŠÍ NÁLADĚ

 

Každý potřebujeme různou délku spánku a všichni ho často podceňujeme. Mámy s malými dětmi se na kutě dostanou určitě méně často než studenti v době prázdnin, ale rada zní stále stejně - pokud to jde, pořádně se vyspěte. Nejen, že naberete energii pro fungování celého těla, ale navíc se můžete odreagovat příjemným snem - třeba o louce a kytičkách. :-)

 

Rada č. 2 - POHODA není náhoda

 

„Nestresuj se.“ „Neřeš to.“ „Neber si to tak.“ Tyhle rady určitě znáte a jestli správně tipujeme, jste na ně alergické. Víme, že to pomáhá, ale JAK si to v hlavě přenastavit? V první řadě, milé dámy, zhluboka dýchejte a uvažujte, co je v životě opravdu důležité. Přijdete na to, že spoustu věcí dělat NEMUSÍTE. Myslíte, že je nutné vycídit kredenc do posledního smítka prachu nebo podesáté umýt okna? Vědci už přece dávno zjistili, že věčným dezinfikováním ubíjíme naši imunitu. Buďte v klidu - to vám sluší víc.

 
10 způsobů, jak nevypadat unaveně
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Rada č. 3 - VODA šmrncu dodá

 

Voda tvoří asi 60 % lidského těla. Ne nadarmo se říká „voda základ života“. Ohledně pitného režimu debatují odborníci neustále a zdá se, že vznikají i konspirační teorie. Zapomeňte na ně a naslouchejte vašemu organismu. Pijte, co tělo ráčí.

Voda nepomáhá jen zevnitř, ale i zvenčí. Jednoduché opláchnutí studenou vodou po ránu vás vzpruží a dnes dokonce existují termální vody ve spreji. Jednu si schovejte doma v lednici a druhou do kabelky. Samy uvidíte, co to s vaší vitalitou provede.

 

Rada č. 4 - Osvoboďte PLEŤ

 

To je snad jasné, že si čistím obličej... Ale než přeskočíte tak banální radu, řekněte - Kolikrát denně si pleť čistíte? A nezapomínáte na krk a dekolt? Většina žen poctivě odstraní make-up před spaním. Už méně žen se ale důkladně stará o pleť i po probuzení. Možná byste se divily, čím si pokožka během noci prochází, zatímco vy se oddáváte poklidnému spánku. Pořádně se totiž zapotí a dokonce zmastí. A to nemluvíme o zákeřných, zdánlivě nenápadných nečistotách z polštáře. Pokud k čistícímu mléku přidáte i micelární vodu, pleť se rozzáří na plné obrátky.

 

10 způsobů, jak nevypadat unaveně
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Rada č. 5 - FEELING of PEELING

 

Co víc už pro svou pokožku můžete udělat, než ji kromě perfektního denního čištění obdarovat jednou týdně peelingem? Peeling se svými miničástečkami „obrušuje“ vaši pleť v procesu zvaném exfoliace. Laicky řečeno - odstraní vám odumřelé buňky z povrchu pokožky, což běžná voda nebo mléko nesvedou.

 

Rada č. 6 - SPRÁVNÝ MAKE-UP

 

Na vodu nedáme dopustit, takže vás nepřekvapí její role i v tomto odstavci. Předtím, než na obličej nanesete make-up, VŽDY použijte hydratační denní krém. Stejně jako lidé musí dýchat, naše pokožka potřebuje hydratovat. Krémem položíte základ, na kterém dílo dokonáte pomocí vrstvy make-upu.  Jelikož se při líčení stáváte umělkyní, pečlivě zvažujte i barvu a celkovou kvalitu make-upu. Poraďte se s kosmetičkou, jaký typ se k vám hodí nejlépe. Když se vše povede sladit, vašemu kouzlu nepůjde odolat.

 
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Zmíněné rady jsou určitě bezva, ale ne po probdělé noci. To jste ráda, že jste se probudila (doma), natož abyste myslela na odličování. No a pohoda? Ta s vámi následujících 24 hodin bude zarputile hrát na schovku.

 

Zkusíme tedy i jednodušší rady...

 

Rada č. 7 - SMYSLÉ rty mají smysl

 

Namalujte si rty rudou barvou a okolí bude věnovat pozornost jenom jim. Ta pobledlá, unavená a trpící osoba se jednoduše schová za smyslnými rty. Kromě červené neprohloupíte ani s fuchsiovou nebo tmavě hnědou.

 
10 způsobů, jak nevypadat unaveně
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Rada č. 8 - Jasně, že ROZJASŇOVAČ

 

Asi není nutné vysvětlovat, jakou funkci plní rozjasňovač. Tento nedávný objev začínají mít v oblibě ženy po celém světě. Obsahuje speciální složky, které odráží světlo, a jednoduše se nanáší konečky prstů na různá místa v obličeji. Rozjasňovač nenahrazuje make-up ani korektor, na které se nanáší - nemaskuje, ale naopak zviditelňuje. Používá se hlavně do vnitřních koutků očí (oči oddaluje), pod nejvyšší bod obočí, na lícní kosti, špičku nosu, do jamky nad rtem a na bradu. Předtím, než se s ním poprvé ukážete veřejnosti, vyzkoušejte doma, jak na jednotlivých místech pleti vypadá. Rozjasňovač neboli highlighter už potom z ruky nepustíte.

 

Rada č. 9 -  VLASY

 

Ať si dáte na obličeji záležet sebevíc, pokud se nepostaráte o zdravé vlasy, svěží vzhled může jít k šípku. I o ně proto pečujte jako v bavlnce.

A teď ten slíbený rychlý trik po bujarém večírku (dámy s krátkými vlasy prominou) - stáhněte vlasy do vysokého ohonu a máte lifting zadarmo! S tímto dívčím účesem oslníte nejen pro svůj mladistvý vzhled, ale také proto, že vyhlazuje linie kolem očí a zdůrazňuje lícní kosti.

Aby to krátkovlasým nebylo líto - co působí mladistvěji, než vysoký culík? Přece roztomilé vrabčí hnízdo vytvarované nedbalým prohrábnutím krátkých vlasů. ;-)

 

10 způsobů, jak nevypadat unaveně
10 způsobů, jak nevypadat unaveně

Rada č. 10 - ŚATY dělají ženu

 

Co by to bylo za článek pro ženy, kdyby se nikdo nezmínil o šatech?

Protože tu radíme, jak nevypadat unaveně, doporučíme vám obléci se do barev. Znáte tu situaci, když se cítíte pod psa a to poslední, na co máte chuť, je obléknout se „hravě“? Není nic účinnějšího, než překonat se a zapomenout na černou a šedou. Přemýšlejte o svých barevných svršcích, sukních, punčochách a možných kombinacích. Výsledek za to stojí, protože kromě šmrncovního outfitu získáte zpátky skvělou náladu. ;-)

 

Co myslíte, že bylo dřív - zdravé tělo nebo zdravý duch? :-) Vaše aura vychází zevnitř a doslova dělá zázraky. Proto se, milé dámy, usmívejte, buďte na sebe i ostatní laskavé a slovo únava se z vašeho slovníku pomalu vytratí.

 

 

S láskou 

Vaše POSHgirls

 

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?