Hledat

Domů

V zimě zazáříte i bez podpatků!

Jeden z velkých snů žen na celém světě představují vysoké a zároveň pohodlné podpatky. Ruku na srdce, milé čtenářky, věříme tomu asi stejně jako léčivé zmrzlině nebo bezbolestnému trhání chloupků. Vypadat a cítit se během chladných měsíců skvěle i bez výčitek svědomí vůči nohám, to už zas ale taková utopie není. My vám teď poradíme, které typy bot vás v tom dostatečně podpoří.

V zimě zazáříte i bez podpatků!

Věděly jste, že v chodidle najdete 26 malých kůstek (25% všech kostí v těle!), 33 kloubů a 13 svalů? Nebo že se na chodidle nachází zhruba 250 tisíc potních žláz?

Veškerá stabilita, síla i kontrola vychází právě z chodidel a my bychom se o ně měly náležitě starat. V létě se můžete projít naboso po voňavé louce, ale v zimě si spíš přejete nohy pěkně v teple. Tady je pár příkladů dámské obuvi s nízkým podpatkem, ve kterých budete nesmírně elegantní!

V zimě zazáříte i bez podpatků!

KOZAČKY S NÍZKÝM PODPATKEM - klasika, která se dá kombinovat se sukní i kalhotami.

MUŠKETÝRKY - podobné klasickým kozačkám, ale sahají až nad kolena a jsou snad ještě víc sexy; hodí se ke skinny kalhotám či krátké sukni.

PÉRKA - o popularitu nízkých nazouvacích bot “Chelsea Boots” se zasloužili také členové kapely Beatles. Nosí se nejen k úzkým nebo ohrnutým kalhotám, ale i k upnuté natahovací sukni nebo legínám.

OXFORDKY - velmi vkusné botky, které si oblíbíte na podzim i v zimě.

UGG (případně EMU) - boty z prvotřídní kožešiny australských ovcí nosí i hodně celebrit, jsou teplounké dokonce i bez ponožek!

Pokud přece jen trváte na vyšších podpatcích, pak vám k většímu pohodlí poslouží širší podpatek, “anti-shock” stélka s patou zmírňující došlap, kvalitní podešev s dobrými tlumícími vlastnostmi (PUR, EVAC, pryž) nebo gelová i kožená vložka pro podporu klenby. Zkuste také měnit boty během dne.

Chodidlo nám zkrátka prokazuje velkou službu. Přizpůsobuje se povrchu a tlumí nárazy. Snad chápete, že je to fuška? Pečujte o něj proto jako v bavlnce. Říká se totiž “Ve zdravém chodidle zdravý duch” (nebo tak podobně). A zdravý duch podporuje zdravé sebevědomí. Přejeme Vám tedy, milé dámy, spoustu krásných nachozených kilometrů (bez nehod). ;-)

S láskou ♥

Vaše POSHgirls

V zimě zazáříte i bez podpatků!

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?