Hledat

Domů

5 odstínů červené. Znáte je?

Červená patří již řadu let mezi nejoblíbenější barvy. Brunety v ní vypadají sexy a blondýny příjemně stydlivě. Jak být stylové, půvabné a plné sebevědomí? My vám to rády prozradíme.

Znáte všechny červené odstíny? Že ne? To nevadí, my jsme vybraly pět odstínů, které si myslíme, že je dobré znát. Pojďme si je představit a říci, jak je správně kombinovat.

Červená je nesmrtelná

Červená rozhodně nevyjde z módy. Už dávno nás v tom utvrdila. My si ji můžeme dopřát v každém ročním období, ať je jaro, léto, podzim či zima s červenou je to vždy prima! Šaty, sukně, halenky, kabáty, lodičky, zkrátka cokoliv na co si jen vzpomenete!

Červená je symbolem radosti ze života, srdečnosti, chuti sdílet prožitky či se může jednat o touhu nebo přilákání pozornost. V žádném případě nedávejme všechny ženy do jednoho pytle. To, že dáma má červené rty či třeba výrazný červený náhrdelník ještě neznamená, že je namyšlená. Jedná se spíše o velký mýtus. Červená je barva života a upřímnosti, proč to tedy kazit tímto milníkem?

Jahodová

Již při přečtení nadpisu je nám jasné, co vás napadne. Ani my to nemáme jinak. Sluníčko, voda, léto, šáňo a jahody! Přesně tak, jahodová barva nám připomíná světloučkou, nápaditou a roztomilou barvu odstínu červené barvy. Na tomto odstínu si lze všimnout lehkého nádechu růžové barvy.

Chcete si pořídit jahodový kousek do vašeho šatníku, ale nevíte jak jej zkombinovat? Za nás rozhodně volte spíše světlejší odstíny, jako je šedá, bílá či třeba tmavší odstíny, jako jsou černá či tmavě modrá.

Nemusíte se bát tento odstín červené vytáhnout i jindy, než v letním či jarním období. I v podzimním sychravém či typickém zimním počasí se vám tato barva může hodit. Nemusíte sáhnout jen po šatech, ale i třeba po maxi sukni či elegantní halence, která bude vypadat velmi hezky s elegantními černými kalhoty.

Korálová

Velmi krásná, žádaná a hlavně barva roku 2019. Jedná se o odstín, který se nachází někde mezi červenou a oranžovou barvou. Korálová barva se často probouzí na jaře či v létě, kdy ji uvidíte nejčastěji na šatech či třeba příjemných, lehkých halenkách. 

Jak kombinovat korálovou barvu? My vám to tedy prozradíme. Máte problém s nudnými outfity? Přejete si je nějakým způsobem oživit? V tom případě perfektní volbou je béžová barva, které dodá korálově červená ten správný šmrnc. Baví vás kombinovat modrou nebo bílou barvu? Pak se ani tyto barvy nebojte kombinovat s tímto odstínem červené. Korálové šaty a zlaté doplňky? Za nás rozhodně ano! 

V případě, že budete kombinovat korálovou halenku s jinými, červenými kousky či třeba barvou laku na nehty, nezapomeňte, že je důležité dbát na stejný nebo hodně podobný odstín. V případě, že zvolíte zcela jinou červenou, může váš outfit působit tak, že jste se netrefila do stejného odstínu či jako od cirkusu.

TIP! Nebojte se zkombinovat korálové šaty s korálovými lodičkami.

Šarlatová 

Zvaná jako barva vlčího máku, už jste o ni slyšely? I tuto barvu lze popsat na pomezí červeného a oranžového odstínu, ovšem šarlatová má blíže k červené. Mnoho lidí uvádí, že její pastelovější podoba je rumělková.

Bohatý odstín, který je v kombinaci s bílou nebo modrou barvou ještě bohatší. Vedle rozhodně nešlápnete ani v případě hnědé barvy. Dále je velmi krásná s jemnými, růžovými odstíny. Nahoďte se do gala! Sukně v barvě vlčího máku v kombinaci s bílou halenkou bude rozhodně vypadat velmi elegantně. Uznejte sama na nožky "mákové" lodičky s chutí do ulic!

Máte ráda tento odstín? Bodejť by ne, tato barva symbolizuje radost, sílu, odvahu, vášeň, ale zároveň se jedná o hřích i prostituci. Schválně, nakoukněte do své skříně, máte tam nějaký v šarlatové barvě?

Karmínová

Milé dámy, že vám tato barva nic neříká? Pak si ji pojďme společně přiblížit. Jedná se o odstín, který se velmi přibližuje vínové či bordó barvě. 

Ale co takhle spojit tuhle božskou červenou a neodolatelnou černou? Jedním slovem? Carmen. Vykouzlíte ze sebe vášnivou ženu, plnou odhodlání se zdravým sebevědomím. Pokud upřednostňujete spíše bílou barvu, pak se nebojte kombinovat karmínovou s bílou. Dále můžete sáhnout po jiných, neutrálních barvách, kterým právě karmínová dodá šťávu. Hlavní je se cítit dobře.

Karmínové šaty, ale co k tomu? Nebojte se sáhnout po náušnicích či jiných doplňcích ve stejném odstínu.

Bordó

Nebo také burgundská červená, vínová či zkrátka bordó. Proč zrovna vínová? Protože se ztotožňuje s červeným vínem, toho si my dámy, umíme všimnout. Říká se, že tato barva je vhodná pro spoustu žen. Dámy si ji vybírají, protože není ani příliš křiklavá a ani úplně tmavá.

S čím si ji obléknout? My ji rády kombinujeme s bílou, béžovou či černou barvou. Typickou a velmi krásnou kombinací pro podzimní období je bordó a hořčicová - troufla byste si na tuto kombinaci? 

Vínové rty či vínové nehty? To je rozhodně ono! A taková vínová kabelka k vínové sukni je naprostá pecka!

TIP! Vyhněte se kombinaci vínová - hnědá. 

Základní odstíny červené - jahodová, korálová, šarlatová, karmínová a bordó

Červená je pro všechny

Nejen, že je to barva života, srdečnosti a upřímnosti, ale také dokáže působit velmi žensky či sebevědomě, ovšem je důležité se držet "všechno s mírou", protože i červená barva dokáže působit velmi lacině.

Opatrně na to, kdy si ji oblékáte. Červená se rozhodně nehodí na pohřeb, protože je pro tuto událost moc výrazná a nevhodná. Také ji nevolte pro svatební den vaši kamarádky,  přitahuje pozornost, což v tento den není vhodné, protože je to přeci jen den "D" nevěsty. Na pohovor si červenou halenku či sukni obléci sice můžete, ovšem volte mírnější odstíny.

Dámy, nezapomeňte mrknout na náš e-shop, kde máme opravdu spoustu nádherných módních kousků v červených odstínech. TOP těch nejlepších Vám s radostí ukážeme hned níže:

S láskou

Vaše POSHgirls ♥



 

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?