Hledat

Domů

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Upravené, lesklé a krásné vlasy? Co dělat v případě, že nemáte čas si umýt či upravit vlasy? Máme pro vás tip, který vás může zachránit v mnoha situacích.

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Péče o vlasy je u vás na prvním místě? Pak čtěte dále.

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Suchý šampon je jednou z mnoha věcí, který má čestné místo v koupelně spousty žen. Tato záchrana byla objevena ve 21. století a patří mezi největší objevy v kosmetice, jinak by to nazvat snad ani nešlo. 

Suché šampony můžete mít nejen doma v koupelně, ale díky malému provedení jej můžete nosit v kabelkách a mít je tak po ruce vždy, ať už jste v práci nebo na cestách.

V případě, že si suchý šampon zakoupíte, už není cesty zpět, protože už nebudete chtít žít bez něj. Pojďme se tomuto kouzelnému přípravku podívat na kloub.

Proč je tak oblíbený?

Tento zázrak dokáže vykouzlit z mastných a zplihlých vlasů bezkonkurenční objem a zároveň zařídit, abyste nejen vy měla pocit, že vaše vlasy jsou umyté, voňavé a upravené. Důležité je ovšem brát zřetel, že jej nelze dlouhodobě používat, nenahradí umytí vlasů opravdu po celý měsíc. 

Pokud jste se s ním ještě nesetkala, pak na nic nečekejte. Určitě znáte ty dny, kdy nic nestíháte a vaše vlasy k tomu všemu vypadají příšerně, přesně proto je tu suchý šampon, který vás nenechá nikdy ve štychu. Ideální je použití dvakrát, maximálně třikrát týdně (více se nedoporučuje).

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon
Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Zajímavostí je, že starší ročníky si mohou pamatovat suché šampony již ze sedmdesátých let, které už tenkrát měly vylepšit vzhled mastných vlasů, ovšem výsledky nebyly vůbec dobré. Vlasy byly plné bílého prášku, který se velmi špatně vyčesával a umývání nebylo jednoduché.

Ovšem dnes je vše jinak. Suché šampony sklízí čím dál větší oblibu. Drogérie nabízí výběr ze spousty značek, většina z nich je v klasickém spreji, který lze přirovnat k laku na vlasy. Tyto přípravky jsou vybaveny příjemnou vůní, která vás bude provázet po celý den.

Pocit svěžích vlasů

Vlasy vám nejenže osvěží, ale také vytvoří pocit umytých vlasů. Důležité je zmínit, pro ty z vás, které tento zázrak neznáte, že vydrží maximálně jeden den. Každopádně je to perfektní příležitost pro ty, kterým se více mastí vlasy či nemají zrovna čas na každodenní umývání. 

Neodolatelný objem

Dámy ho také rády využívají pro vytváření objemu, který díky suchého šamponu docílí mnohem snadněji. Již při prvním použití zjistíte, že se s  vlasy po nanešení suchého šamponu lépe pracuje.

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon
Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Jak na správné použití?

Důležité je se zaměřit pouze na kořínky vlasů (vzdálenost 15-20 cm) a pokožku hlavy, na délce nezáleží. Nestříkejte ho příliš moc, vlasy by pak mohly působit "nemasně, neslaně" a budou bez lesku. Šampon před použitím protřepejte.

Po aplikaci použijte velký, hustý kartáč, kterým šampon vyčešete a dodáte jim ten pravý lesk. Pokud patříte mezi oblíbenkyně velkého objemu, pak doporučujeme suchý šampon nastříkat do vlasů před spaním, uvidíte jak krásné a objemné budou ráno vaše vlasy.

TIP! Některé produkty zanechávají na vlasech bílé stopy (především na tmavých), proto se můžete poohlédnout po variantách, které jsou často rozlišené pro světlé i tmavé vlasy. Barevná varianta se sjednotí s tónem vašich vlasů a nezanechá tak žádné přebytečné stopy.

Neobvyklá použití

Možná vás to překvapí, ale suchý šampon můžete použít i jako deodorant do vašich bot. Stačí vám nastříkat, nechat dvacet minut působit a následně nezapomeňte boty vytřít. Šampon nejenže dokáže odstranit zápach, ale také i mastné skvrny.

Objevila se vám skvrna na oblečení? Povlečení či třeba koberci? Opět stejný postup. Nastříkejte přípravek, nechejte působit dvacet minut a omyjte vodou či vyluxujte.

Záchrana na poslední chvíli se jmenuje suchý šampon

Nyní už víte, jak se suchý šampon používá, k čemu se dá použít a proč by neměl chybět ve vašem šuplíku či kabelce. Na trhu najdete několik možností, ze kterých můžete vybírat. Doporučujeme sáhnout po osvědčeném výrobci či dát na nezávislá hodnocení a doporučení vašich kamarádek. Vyhněte se levným suchým šamponům či neznámým značkám, protože výsledek nemusí odpovídat tomu, na co jste zvyklé. 

Dopřejte vašim vláskům tu nejlepší možnou péči.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?