Hledat

Domů

Jak na rudou rtěnku?

Rudé odstíny jsou velmi oblíbené již řadu let, také jste tomuto trendu propadly?

Jak na rudou rtěnku?

Hlavním bodem celého make-upu? Nechte zářit hlavně rudou rtěnku. 

Jak na rudou rtěnku?

Červené rty jsou trendy již řadu let

Rudá rtěnka vždy umí připoutat pozornost, ovšem je důležité, aby to bylo v dobrém slova smyslu. V případě, že si najdete chvilku času a rtěnku nanesete v klidu a dáte si záležet, pak budou vaše rty naprosto skvělé a vy se nemusíte bát toho, že by vám tato barva neslušela.

Rudá rtěnka je symbolem krásy, elegance, módy a v neposlední řadě ženskosti. 

Baví vás rudá rtěnka, ale nevíte, jak na to?

Ještě předtím, než se vrhnete do výraznějších odstínů můžete vyzkoušet jeden velmi oblíbený trik. Naneste si na rty balzám, na prst si dejte červenou rtěnku a tu jemně naneste na vaše rty, třeba právě tato chvíle bude pro vás zlomová. :)

Nejste na výraznou rtěnku zvyklá? Nic se neděje. Noste rudou rtěnku doma, občas se prohlédněte v zrcadle a uvidíte, že to půjde samo. 

 

Jak na rudou rtěnku?
Jak na rudou rtěnku?

Důležitý je celkový dojem

Vše se odvíjí od pleti. V případě, že jste spíše světlejší typ, pak je důležité myslet na to, že váš make-up bude působit mnohem výrazněji. Na oči dejte přednost světlým stínům a tvářenku volte také méně výraznou. Pro brunetky je perfektní černá řasenka, naopak blondýnkám a zrzkám sedne spíše hnědý odstín, který vám krásně zvýrazní oči i bez očních linek.

Velmi důležitá je kvalita make-upu, rudá rtěnka zvýrazní případné nedokonalosti, proto je dobré na tohle nepsané pravidlo myslet a nepřehánět to ostatními barvami.

TIP! Kouřové oční líčení můžete přidat do večerního make-upu.

Sáhněte po správném odstínu

Dámy, toužíte po červených rtech, ale myslíte si, že červené rty k vám prostě nejdou? Máme pro vás jednoduchou odpověď, pravděpodobně jste totiž jen nenašla ten správný odstín, při kterém byste si řekla "to je on". 

Pokud máte pleť se žlutými tóny, pak je vhodné volit spíše teplejší červené tóny, klidně i s hnědým základem. V případě, že vaše pleť je spíše s nádechem do růžova, pak je vhodná  červená ve švestkových odstínech.

TIP! Některé parfumerie mají velmi ochotný personál, který vám velmi rád pomůže i s výběrem rtěnky.

 

Jak na rudou rtěnku?
Jak na rudou rtěnku?

Lesk či mat?

Při výběru odstínu je také dobré brát zřetel na to, jestli zvolíte lesklou nebo matnou rtěnku.

Matné rty jsou výraznější, tudíž jsou spíše pro ty z vás, které se nebojí být více středem pozornosti či vyčnívat z davu. Tento typ se stal letos velkým trendem nejen u rtěnek, ale i laků na nehty. 

Lesklé rty je dobré umět zkombinovat s outfitem i make-upem. Příliš mnoho lesku může působit lacině či méně žensky.

 

Nerozdělitelné kombo: tužka na rty a rtěnka

Pokud zrovna nepoužíváte voděodolnou rtěnku, kterou nanesete ráno a vydrží vám klidně i celý den, pak je důležité myslet na tohle pravidlo. Červené rtěnky mají tendenci se rozpíjet, určitě to znáte i od jiných odstínů, ovšem u této barvy to jde nejvíce vidět a častokrát to opravdu "bije" do očí.

Vyhněte se této nepříjemnosti a sáhněte po tužce na rty, která by měla být ve stejné (hodně podobné) barvě vaši rtěnky. Rty orámujete konturovací tužkou, lehce vyplníte i rty a vualáá máte po starosti. Rtěnka zůstane na vašich rtech o mnoho déle.  

Jak na rudou rtěnku?
Jak na rudou rtěnku?

Červené rty i nehty?

Dneska jsou trendy jak rudé rtěnky, tak i rudé barvy laků na nehty, ovšem je důležité vědět jedno zásadní pravidlo. Ve chvíli, kdy se rozhodnete si lakovat nehty, myslete na to, že barva laku i rtěnky by měla být téměř totožná. V opačném případě se může stát, že budete vypadat velmi barevně či dokonce působit jako od kolotočů..

Ale pokud se chcete této menší nepříjemnosti vyhnout, pak může být alternativou červená rtěnka. Už ovšem nebudete lakovat nehty červenou, ale třeba jen klasickou francouzskou či tělovým lakem na nehty. 

V případě, že nemůžete najít ten správný odstín - rtěnka vám přijde příliš světlá nebo příliš tmavá, pak je dobré smíchat rtěnky dohromady. V žádném případě nemusíte rtěnku vyhazovat, naneste si na hřbet ruky klidně i více rtěnek najednou a s pomocí štětečku je smíchejte. S tímto kouzlením můžete dosáhnout přesně toho odstínu, který už dlouhou dobu hledáte. 

Ať už chceme nebo ne, stárnutí se nikdo nevyhneme, proto je dobré postupem času pro tenčí rty volit spíše růžovější odstíny červené, aby vaše rty nevypadaly příliš drsňácky. :)

Nezapomeňte na obtisknutou rtěnku na zubech. Na závěr máme pro vás jednoduchý tip. Stačí vám jeden prst, který si vložte mezi vaše rty a po chvilce ho pomalu vytáhněte. Všechna přebytečná rtěnka vám v tu chvíli zůstane na prstu a vy se nemusíte bát toho, že byste odcházela s rtěnkou na zubech.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?