Hledat

Domů

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

Každý má své písničky, které ať jsou staré 2, 6 nebo 10 let, tak ho pořád baví. A může je poslouchat dokola. My jsme pro vás v tomto článku sepsaly pár zajímavých písniček, které jsou dle našeho názoru chytlavé, zajímavé a pořádně utkví v paměti.

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

Život bez hudby... To jde?

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

1. Pharrell Williams - Happy

Tento nadějný zpěvák je držitelem deseti cen Grammy, které jsou každoročně udělované za výjimečné úspěchy v hudebním průmyslu. Pharrel Williams je zpěvák, rapper, skladatel a zároveň i vynikající producent.

V roce 2013 vydal písničku s názvem "Happy", která zároveň byla soundtrackem k animovanému filmu Já, padouch 2, na kterém si urval pořádný kus slávy.

Kdo by to byl dřív řekl, že se v klipu od Pharrela objeví mimoni? Tato písnička má dnes na YouTube kanále více než 516 mil. zhlédnutí a my si ji vždy velmi rádi poslechneme znovu.

2. Barbora Poláková - Nafrněná

Tak dle našeho názoru se tato hymna Báře opravdu povedla. Herečka před 4 lety s tímto singlem doslova dobyla internet. První singl z její desky nasbíral první milion během týdne, za 4 roky přes 40 mil. zhlédnutí.

Píseň vznikla ve spolupráci s úspěšným hudebníkem Davidem Hlaváčem, který se společně s producentem Janem P. Muchowem podíleli na celé desce.

Dámy, věděly jste, že text vznikl úplnou náhodou? Báře jednou kamarádka řekla, že se jí ptal nějaký kluk a říkal, že je hrozně nafrněná a v tu chvíli jí to došlo. Všichni řeší všechny ostatní a jsou kritičtí. Právě proto si v singlu najde každý to své - křivdy zná totiž každý.

 

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme
10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

3. Bruno Mars - The Lazy Song

Máte pocit, že se vám nic nechce? Pak je ideální čas na tuto písničku, která snad nikdy neomrzí.

Peter Gene Hernandez. říká vám něco tohle jméno? Pod tímto jménem se skrývá populární skladatel, producent, zpěvák a tanečník Bruno Mars. Tento talentovaný zpěvák miluje mnoho hudebních žánrů, mezi které se řadí například hip hop, funk, pop, rock a mnoho dalších. Bruna na koncertech doprovází skupina The Hooligans, která hraje opravdu snad na všechny hudební nástroje (basa, klavír, bubny, rohy, elektrická kytara apod.), mnohdy by někdo řekl, že se jedná o přehlídku nejrůznějších hudebních nástrojů.

Písnička vznikla v roce 2009 a dnes má na svém YouTubovém kanále více než neuvěřitelných 1 690 672 760 zhlédnutí.

4. Holki - Jsi senzační

Holki, na tuhle srdcovku většina z nás prostě nezapomene, ani kdyby chtěla. A proč, že jsme zrovna vybraly písničku "Jsi senzační" (4 mil. zhlédnutí)?

Na to máme jednoduchou odpověď - Holki letos slaví 20 let a kvůli výročí se vrátily a vytvořily novou verzi tohoto hitu. S tímto remakem skupina rozhodně neskončila, spíše naopak, teprve znovu začínají. Holki prozradily, že brzy vyjde úplně nová písnička, ale pozor, v plánu toho mají daleko více!

Skupinu před lety dal dohromady hudební producent Petr Fider, který je také zakladatelem dua Verona. V comebacku pokračují pouze ve třech - Kateřina Brzobohatá, Radana Labajová a Nikola Šobichová. Klára Kolomazníková už se tenkrát rozhodla, že se vracet nechce.

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme
10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

5. Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back

There's Nothing Holdin' Me Back, Stitches, Treat You Better, Mercy a v neposlední řadě Seňorita! Shawn se proslavil mnoha hitovkami, dalo by se říci, co písnička, to hit. Jednou z prvních nejúspěšnějších písní se stala "Stitches".

Shawn Peter Raul Mendes je kanadský zpěvák, skladatel a pro mnohé z vás možná novinkou, ale i model. Zpěvák se může pyšnit řadou ocenění.

Písnička vznikla roku 2017 a v současnosti má okolo 829 mil. zhlédnutí.

6. Kryštof - Cesta ft. Tomáš Klus

Kryštof je hudební skupina, kterou založili Richard Krajčo, Jarda Blahut, Nikolaj Arichtev, Pavel Studník a Bisi Arichtev. Skupina byla založena v roce 1993 v Havířově. Každý z nich zastává hudební nástroj a Richard Krajčo mimo to je zpěvákem a hlavním tahounem skupiny.

Singl byl vydán v roce 2013 ve spolupráci s Tomášem Klusem a má 36 mil. zhlédnutí.  

Tomáš Klus je skladatel, textař, herec, písničkář a některé z vás ho mohou znát jako bývalého moderního pětibojaře.

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme
10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

7. Ed Sheeran - Galway Girl

Edward Christopher Sheeran alias Ed Sheeran je anglický textař a zpěvák. Do hudebního světa pronikl se songy "I See Fire" či třeba "Lego House".

Zpěvák byl v průběhu své kariéry několikrát nominován na hudební ceny, ovšem desítky z nich si už na své konto připsal.

Ed má na tomto singlu více než 445 mil. zhlédnutí, což není ani zdaleka nejposlouchánější písničkou za celou jeho kariéru. U skladby "Shape of you" má zpěvák 4,3 miliardy a u "Thinking Out Loud" má 2,8 miliardy zhlédnutí.

Tento sympaťák si zkrátka získal srdce spousty z nás.

8. Los Del Rio - La Macarena

Kdo by neznal makarenu, jako by nebyl! Nebo spíše, kdo by dnes neuměl tančit macarenu? Písnička je velmi chytlavá a je snadné se její oficiální taneček naučit. 

V roce 1962 vzniklo španělské latinské popové a taneční duo, známé také jako The Del Rios. Jejími členy byli Antonio Romero Monge (narozený v roce 1947) a Rafael Ruíz Perdigones (narozený v roce 1948). Tato dvojice se proslavila singlem "Macarena", který společně vydali roku 1994 (76 mil. zhlédnutí).

Macarena je stále celosvětově populární, lidé ji s oblibou pouští na narozeninových oslavách, plesech, večírcích či třeba svatbách.

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme
10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

9. Leoš Mareš - Svalnatec

Leoš je moderátor a zpěvák. Od roku 1998 moderuje Ranní show Evropy 2 s Patrikem Hezuckým. Moderoval spoustu pěveckých soutěží - Eso, Česko Slovenská Superstar, Česko hledá Superstar, Big Brother, Hlas Česko Slovenska či třeba Českého slavíka nebo Ceny Anděla.

Vydal čtyři desky, na kterých se objevily duety například s Terezou Kerndlovou nebo s Martinou Balogovou. Singl "Svalnatec" dosáhl téměř 800 tis. zhlédnutí, Leoš jej v roce 2018 nahrál znovu i s novým videoklipem, kde se mu nasbíralo více jak 1 mil. zhlédnutí. 

Leoš si během své kariéry také střihl roli ve filmu "Jak básníci neztrácejí naději", "Jak básníci čekají na zázrak" či se třeba objevil v komedii "Všechno nebo nic".

10. Rag'n'Bone Man - Human

Vlastním jménem Rory Charles Graham je britský zpěvák, který se do hudebního světa dostal hlavně svým singlem "Human", který vydal v roce 2016. Ještě před tím, než vydal Rory tento singl vydal řadu dalších, které se ovšem nijak nechytily. 

Zpěvák dokáže zaujmout svým opravdu silným a velmi zajímavým hlasem. Hudebník je zaměřený na blues a soul. 

Další populární písničkou se stala "Skin" nebo třeba spolupráce s Calvinem Harrisem na singlu "Giant". Singl "Human" má více než 940 mil. zhlédnutí.

10 písniček, které si vždy s radostí pustíme

Dámy, tak co říkáte na náš výběr, našly jste se alespoň v nějaké písničce? Existuje samozřejmě spoustu zajímavých a novějších písniček, ovšem my jsme se snažily vybrat 10 z těch, které nás opravdu baví už několik let. 

Hudba je něco, co nás provází celým životem a spoustu z nás si to bez ní nedovede ani představit. Tuhle zálibu vám nikdo nemůže vzít, ani kdyby sebevíc chtěl.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?