Hledat

Domů

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

Také jste podlehla této televizní soutěži? Není se ani čemu divit.

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

Pojďme se společně mrknout na to, čím je tato soutěž zajímavá!

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

Americká televizní soutěž a reality show v jednom to je Amerika hledá topmodelku! Soutěž plná emocí, nervů a neuvěřitelných zážitků ze světa modelingu. A co je cílem celé soutěže? Najít přeci jedinečnou královnu krásy, tedy novou topmodelku Ameriky.

Moderátorkou a porotkyní je topmodelka Tyra Banks, která je zároveň tváří soutěže.

Ve 23. řadě se objevila úžasná a talentovaná zpěvačka Rita Ora, která tuto sérii odmoderovala. 

V průběhu soutěže můžete vidět tři - čtyři porotce, kteří rozhodují o osudech soutěžících dívek. Neberou si žádné servítky a dívky kritizují v jednom kole. Původní čtyřka byla následující -  Tyry Banks, Beau Quillian, Janice Dickinson a Kimory Lee Simmons.

První série byla odvysílána v roce 2003 na americké stanici UPN, následně se soutěž přehoupla na stanici The CW. V roce 2015 byl pořad zrušen a o rok později jej odkoupila televizní stanice VH1, která soutěž vysílá dodnes.

V České republice jste mohly Amerika hledá topmodelku vidět na stanici Prima Love.

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku
Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

Zmínky o této show jste mohly zaslechnout v nejznámějších seriálech jako jsou Griffinovi, Teorie velkého třesku nebo třeba GREEK. 

V průběhu let se objevily negativní reakce, které byly cíleny na nerealistickou vizi, která značí životní styl modelek. Kritikům se také nelíbí, že se jedná o velký nátlak soutěžících či se jim zdá celá tato věc příliš krutá.

Pamatujete si, co bylo zajímavého na 12. cyklu? Hymnou se stala hitovka od Lady Gagy - The Fame.

V roce 2008 jste mohly v porotě vidět českou modelku Pavlínu Pořízkovou, která byla nejen porotkyní, ale také mentorkou. Ovšem Pavlína se zde dlouho neohřála, v roce 2009 dostala vyhazov a to po telefonu - ke všemu před jejími narozeninami! Pavlína se snažila ušetřit náklady na natáčení, a proto ji Tyra Banks nechala propustit. Tady se opravdu sluší zmínit pořekadlo "Za dobrotu, pro žebrotu".

Říká vám něco jméno Whitney Thompson? Modelka? Ano, ale ne jen tak ledajaká! Americká plus-size topmodelka. Vy, které jste v roce 2008 sledovaly tuto televizní show víte, o čem je řeč. V daném roce vyhrála

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku
Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

tato žena celou soutěž i přes to, že neměla žádné 90-60-90 a všechny ostatní soutěžící byly výrazně hubenější. Američanka nafotila fotky pro mnoho časopisů či třeba natočila reklamu s Rihannou.

Jak soutěž probíhá?

Většina se odehrává v New Yorku nebo Los Angels. Každá dívka si musí projít vstupním pohovorem, přes který se dostane pouze 13 nejhezčích z nich. Tyto dívky postupují dále do finále, které se skládá z několika kol. 

Každé kolo je odvysíláno zvlášť, takže vše prožíváte se slečnami a o nic nepřicházíte. 

 

V každém jednotlivém kole na soutěžící čeká nějaká výzva, ve většině případů se jedná o casting, módní přehlídku, focení či třeba natáčení reklamy, za kterou můžou získat nějakou cenu, výhodu a nejhorší z nich v soutěži končí. Musíme uznat, že o módní a kosmetický art pořad nemá nouze.

Úkoly jsou těžší a těžší a vyhrává opravdu ta, která vše splní na 110%. Do velkého finále se dostanou pouze dvě dívky, které se společně utkají o titul americké topmodelky. Tento den se završí módní přehlídkou, kde se rozhodne, která z nich celou tuto soutěž vyhraje. Dívky během tohoto dne musí ukázat to nejlepší, co se v soutěži naučily, a co v nich je.

Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku
Největší zajímavosti pořadu Amerika hledá Topmodelku

Výherkyně obdrží titul "America´s Top model", spolupráci s módními časopisy, finanční odměnu, smlouvu s modelingovou agenturou a kosmetické produkty.

Jedná se samozřejmě o reality show, kde vy, jako diváci, uvidíte i samotné sídlo, kde se modelky nachází. Intriky, hádky, pomluvy či přátelská gesta - o nic z toho nepřijdete, protože jinak to ani v této soutěži nejde! 

POZOR! Na sledování této reality show může vzniknout závislost, které se už nezbavíte!

 

Jsou krásné, zajímavé, okouzlující a své. V každé sérii se můžete těšit na 10-16 finalistek, které vás budou neustále překvapovat v tom, co vše v nich je. 

Doufáme, že jsme vás tímto článkem zaujaly a vy se tak zároveň dozvěděly něco nového o jedné z nejsledovanějších reality show v módním průmyslu.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?