Hledat

Domů

Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?

Mikádo už patří řadu let mezi jedny z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších účesů. Střih působí tak, jak jen si to budete přát. Stylově, elegantně, žensky, sportovně či třeba inteligentně.

Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?

Mikádo je stále moderní a šik! Kratší, delší, světlé, tmavé, červené, rovné či vlnité. Zkrátka žádná nuda! Podlehly jste mu také nebo odoláváte? 

Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?

Kdy a jak mikádo vzniklo?

Úplné základy tohoto účesu vznikly ve dvacátých letech minulého století. Tenkrát si poprvé ženy ustřihly vlasy a odhalily tak svá ramena a šíji. V šedesátých letech se nechal tímto lookem inspirovat francouzský kadeřník Vidal Sassoon, který vytvořil krátký, ale velmi nadýchaný účes právě herečce Nancy Kwanové. Mnoho z vás možná ví, že když se v 60. letech řeklo "bob" (nebo "bubikopf"), tak šlo o krátký střih, kterému my dnes říkáme mikádo. Termín mikádo pochází dle etymologie (nauka o významu slov) z japonského slova "císař".

 

Jaké mikádo může být?

Pod názvem střihu mikádo se skrývá spoustu možností a experimentování. Pokud jste pro klasiku, pak je jasné, že je pro vás rovný střih vlasů v jedné délce to pravé, ořechové. Mikádo se dá také sestříhat do podkovy, kdy máte vzadu vlasy podstatně kratší než vpředu. K velmi podobnému střihu podkovy se řadí postupně sestříhané mikádo. Dále můžete volit mezi krátkým, dlouhým či asymetrickým střihem, který ovšem není pro každého. Asymestrický střih je více extravagantní, tudíž není pro každého. Jedná se o střih, kdy máte jednu stranu vlasů delší než tu druhou.

 

 

Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?
Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?

Váháte nad krátkým střihem?

Mnoho žen si přeje mít střih stejný, tak jako jejich oblíbená herečka či třeba zpěvačka. Ženy se často inspirují střihem Victorie Beckhamové, Jennifer Annistonové, Lucy Haleové či třeba Rihanny.

Ovšem - má to háček! Mikádo zkrátka nesluší každému typu obličeje. Dle zkušených kadeřníků je mikádo vhodné drobnějším a oválným obličejům. Je tomu tak, protože kupříkladu kulatým obličejům nesedne, protože obličej účes o dost rozšíří. Ženy s hranatým obličejem jsou vhodným typem spíše pro delší vlásky. 

Existuje ale spoustu variant mikáda, kdy vám kadeřnice může říci dle vašeho tvaru obličeje, které by vám nejlépe sedlo. Pod mikádem si můžete představit nejen vlasy pod bradu, ale klidně až po ramena. Nemusí se tedy nutně jednat o jednu délku, tomu v žádném případě tak není. Můžou být klidně sestříhány sestupně či v jedné délce, proto je jen a jen na vás, co preferujete a co si budete přát.

Vlásky můžou být vlnité i rovné, kudrnaté, světlé či tmavé, modré, červené, zkrátka jakékoliv budete chtít. Dobrá kadeřnice dokáže vykouzlit s vašimi vlasy hotový zázrak. 

Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?
Kdy vzniklo mikádo a proč se tak jmenuje?

Jak upravit mikádo?

Ať už máte rády rovné či vlnité vlasy, upravit mikádo můžete dle libosti! Vlasy můžete foukat, žehlit, vlnit, tupírovat, krepovat, zkrátka cokoli vás jen napadne. S těmito kroky se pojí i to, že vlasy mohou být nevyživené a konečky roztřepené, proto je dobré používat ochranný přípravek na vlasy.

Inspiraci můžete hledat na internetu či rovnou na sociálních sítích vašich oblíbených hereček, zpěvaček či jiných influencerů.

Milé dámy, doufáme, že se Vám naše zajímavosti a tipy o mikádech líbily a třeba jsme Vás něčím inspirovaly či zaujaly.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?