Hledat

Domů

5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu

Široké rukávy, různé varianty, elegantní styl a vzor do "T" . To vše vystihuje módní kousek, který se nazývá kimono.

5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu

Pojďme se společně podívat, čím je tento japonský kousek zajímavý. ♥

5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu

 

1. Jak se kimono vyrábí?

Dámy, každé kimono, které jste kdy mohly vidět, je opravdu originální. Hedvábná látka, ze které je kimono vyrobeno, je ručně malovaná. Látku je potřeba obarvit, ponořit do bahnité lázně a připravit ke tkaní. Módní kousek se ve většině případů skládá ze čtyř částí, které jsou k sobě přišité. Kimona putují v rodině z generace na generaci. Díky volnému a rovnému střihu vyhovují všem.

 

2. Kdy se tento kousek nosí?

Zhruba do poloviny 19. století jste mohly vidět tento kousek na každém Japonci. V současnosti je typické pro významné události jako jsou: promoce, svatba, kulturní festival či třeba pohřeb. Barvy kimona se liší dle událostí. Svobodné ženy si oblékají furisode, který je vhodný na promoce (výrazné barvy s páskem, dlouhé rukávy). Vdané ženy nosí tzv. kurotomesode (černé, vzorové kimono). Něvesty si oblékají učikake (černé nebo bílé barvy, obléká se na kimono). Na pohřby se nosí čistě černé kimono bez vzorů.

 

5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu
5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu

 

3. Chcete vidět kimono?

Pokud se rozhodnete si vyrazit do Japonska, tak vás určitě bude zajímat, jak takové kimono "na živo" vypadá. Běžně ve městě je sice už neuvidíte, ale není se čeho obávat, existují místa, kde na ně zcela určitě narazíte. Taková město Kjóto byste neměly vynechat! Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak vypadá výroba, tak si nezapomeňte udělat výlet do Kanazawy. Ve městech Kjóto, Nara či Kitsuki si turisté mohou kimono dokonce vyzkoušet.

 

 

4. Jak zkombinovat kimono?

Pokud máte rády bohémský styl oblékání, pak jsou pro vás moderní kimona jak ušitá na míru! Lehoučký materiál, který lze přirovnat k saténu, háčkovaný, průsvitný, se vzory s třásněmi - je z čeho vybírat! Jednoduše vytáhněte vaše oblíbené kraťasy s tílkem, plátěnky a přehoďte přes sebe kimono - festivalový look je na světě! 

Nebojte se toho, budete vypadat opravdu famózně!

5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu
5 zajímavostí, které jste nevěděly o kimonu

5. Jaký je rozdíl mezi dámským a pánským kimonem?

Mužská kimona jsou jednodušší. Mají kratší střih a jsou sešité s tělovým dílem. Hlavní rozdíl mezi pánským a dámským kimonem bude pravděpodobně v barvách. Páni nosí černá, šedá, tmavě modrá či zelená kimona, zkrátka tmavé barvy. Pro běžné nošení využívají o něco světlejších barev modré, zelené nebo třeba fialové. Nagadžubanu je pánská spodnička a haori zase podšívka kabátu, které si muži vybírají dle vzorů. Na rozdíl u žen, které mají kimona v jedné délce se mužská kimona šijí na míru.

Dámy, doufáme, že se Vám náš další článek líbil a třeba jsme vás inspirovaly a tento krásný kousek si pořídíte. 

Uvidíte, že sklidíte velkou parádu.

S láskou

Vaše POSHgirls ♥

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?