Hledat

Domů

Velké zajímavosti o tetování

V dnešní době se najde málokdo, kdo nemá alespoň jednu malou kérku. Patříte mezi ně, nebo naopak jste proti tomuto trendu?

Velké zajímavosti o tetování

Pojďme se společně ohlédnout za jedním z největších fenoménů zvaným tetování.

Velké zajímavosti o tetování

 

Dámy, věděly jste, že při celém procesu, kdy vás tatér tetuje, tak vám jehla propíchne 50 - 3000 krát kůži? A to během jedné minuty. Naprosto neuvěřitelné.

Tetování je velmi staré. Dokázaly byste říci, kolik let by to mohlo být? Jedním z nejstarších důkazů jsou ostatky mumie Ledovcového muže Otziho, tedy z doby 3500 let př.n.l. Říká se tedy, že tetování je staré jak lidstvo.

V minulosti již Řekové a Římané nechávali tetovat otroky. V roce 787 bylo tetování zakázáno papežem Adrianem I.. V průběhu dalších let se tetování rozmohlo mezi námořníky. Začátkem roku 1691 William Dampier přivezl domorodce do Velké Británie, který je všechny šokoval. V roce 1771 přivezl James Cook potetovaného člověka a v té době se v Evropě začalo tetování objevovat. Roku 1928 se potetoval cestovatel John Rutherford, který byl potetovaný od hlavy až k patě, ale ovšem zcela nedobrovolně v zajatí Maorů.

 

Velké zajímavosti o tetování
Velké zajímavosti o tetování

Z počátku se vězni tetovali pomocí desky s hřebíky, ale technik bylo mnoho. Pod vrstvu kůže se různými technikami vtíraly prach, saze, inkoust, barevná hlína, přírodní barvy či třeba rostliny. Záleželo na tom, co bylo po ruce. Elektrický strojek, na který jste u taterů zvyklé, byl vynalezen až začátkem 19. století. Tatér musel ze začátku jehly průběžně namáčet.

Existují i takoví lidé, kteří si na sebe nechají vytetovat reklamu. Prvním takovým se stal Kimberly Smith, který si v roce 2005 nechal vytetovat nápis "goldenpalace.com".

Předtím, než se necháte tetovat byste měly vědět, že je dobré vynechat alkohol i návykové látky. Ptáte se, proč tomu tak je? V průběhu tetování může vaše krev téct mnohem více, než obvykle. Nejen, že to bude nepříjemné, ale také dost nechutné. Také by mohlo dojít k tomu, že tatér s tetováním přestane a řekne vám, ať přijdete jindy. 

Tetování je závislostí. Když tomu jednou podlehnete, často se stává, že jdete na další.

Velké zajímavosti o tetování
Velké zajímavosti o tetování

Na každého zákazníka jsou použity nové, jednorázové jehly. Kdo na tetování minimálně jednou byl, tak si mohl všimnout toho, že ji tatér zrovna vytahoval. Nyní si říkáte, že to je jasné, protože by došlo k infekci, ale není to tak (infekce zaníká použitím sterilizace). Hlavním důvodem je kvalita, která by už mohla být horší.

Blíží se den D, kdy jdete na tetování. Někteří tatéři doporučují pít více vody, kůže pak bude více pružná a může se tak i lépe hojit.

Zítra jdete na tetování? Vyspěte se. Bude to pro vás i vaše tělo daleko lepší a lépe snesete bolest.

Milé dámy, doufáme, že se Vám naše dnešní téma líbilo a že vám také něco dalo. ♥ Předtím, než se vydáte na své první tetování, tak si to pořádně rozmyslete, říká vám to určitě každý, ale tetování budete mít opravdu napořád.

S pozdravem

Vaše POSHgirls

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?