Hledat

Domů

5 knížek o módě, které si musíte přečíst

Milé čtenářky, pokud rády čtete, baví vás sledovat a inspirovat se módou, tak vás určitě potěšíme našimi tipy na knížky, které by vás mohly zaujmout. Víme, že investice do knih není úplně levnou záležitostí, proto jsme se rozhodly přijít s tímto nápadem.

5 knížek o módě, které si musíte přečíst

Jelikož dobrých knížek o módě je opravdu hodně, přinášíme vám 5 tipů na ty z nich, které nám přišly zajímavé a zároveň inspirativní.

Vše, co jste chtěli vědět o módě

Pokud koukáte po naučné knížce, která se od ostatních něčím liší, pak by to mohla být právě tato. Autorkou knížky je Adéla Bartlová, zakladatelka blogu Módní peklo. 

Tato žena se proslavila kritikou módních kousků, u kterých si nebere žádné servítky. Ada se už nějakou dobu věnuje psaní článků o módě, které mají dívkám či ženám předat rady, inspirovat je a zasvětit do světa módy. S jejími znalostmi a zkušenostmi se rozhodla posunout o level výše a napsala knížku. 

Knížka je plná tipů a rad z módního průmyslu. Dozvíte se, jak si pořídit do vašeho šatníku kvalitní a moderní kousky. Autorka vám poradí, které barvy k vašemu typu postavy sedí a jak si vybrat dobře padnoucí šaty. Jakým módním chybám se vyhnout, jak se nakupuje v obchodech a showroomech? To vše a mnohem více se dozvíte právě v této knížce.

Móda - Kompletní obrazový průvodce světem stylu

Karen Homérová, spisovatelka a novinářka na volné noze, ráda píše o jídle a módě. Kromě této knížky také napsala například Dressing Marilyn či Marilin´s Style.

Jak už vypovídá samotný název, jedná se o průvodce, který provází čtenáře módním světem.

Kniha je opravdu zajímavá a po obsahové stránce se dá říci, že je velmi obsáhlá. Tudíž pokud jste zvědavé, (ruku na srdce dámy, která z nás není? ♥) chcete vědět více o módním průmyslu, historii módy, tajemstvích největších módních ikon či další módní perličky, pak se vše dozvíte právě uvnitř.

Pánská, ženská, ale i těhotenská móda, módní éry, módní styly, magazín Vogue, život Marilyn Monroe, Victorie Beckham a dalších módní hvězd.. Rády byste se dozvěděly více?

5 knížek o módě, které si musíte přečíst
5 knížek o módě, které si musíte přečíst

 

Legendární módní návrháři

Maria Luisa Tagarielová je italská novinářka, redaktorka a blogerka. Ráda píše o módě, především o obuvi.

Co vás ženy, jako první napadne, když se řekne módní návrhář? Nám proběhlo hlavou ihned mnoho jmén - Christian Dior, Giorgio Armani, Gianni Versace, Coco Chanel či třeba Karl Lagerfeld. Módních návrhářů z celého světa je opravdu dost.

Některá jména těchto osobností naleznete i ve sbírce portrétů. 

Kniha vám umožní nahlédnout do samotného zákulisí a dozvědět se více o životech nejslavnějších návrhářů. Text je opravdu krásně doplněný nádhernými fotografiemi, na kterých jsou vidět úchvatné outfity.

Šátky, šály, kravaty

Česká spisovatelka Šárka Pavličová, známá jako redaktorka, ale také spisovatelka knížek pro děti i dospělé. 

Z vlastní zkušenosti víme, že není vždy snadné uvázat šátek či šálu dle našich představ. Existuje mnoho druhů vázání a obmotávání, která zvládne každá z nás. :)

Autorka této knížky sepsala mnoho návodů, které vám pomohou snadno, rychle a velmi elegantně uvázat každý šátek kolem krku. Dozvíte se, jak šátek sladit či jak ho vhodně nosit jako doplněk (krk, hlava i kolem pasu).

I muži si přijdou na své! Ilustrace a návody dopomohou mužům zavázat motýlka či kravatu opravdu stylově!

5 knížek o módě, které si musíte přečíst
5 knížek o módě, které si musíte přečíst

 

Love x Style x Life

Slavná spisovatelka, ilustrátorka, fotografka a blogerka Garance Doréová se proslavila svým velmi populárním blogem, který čtou miliony čtenářů na celém světě.

Tak jako to u blogerek často bývá, tak i Garance se vydala jiným, pro ni zcela novým směrem a napsala knížku. 

Nádherně ilustrovaná kniha, která inspiruje čtenáře ve světě módy a krásy, dává tipy, jak vypadat stylově ve všech situacích.

Tato knížka vás bude provázet životem. Naučí vás, jak sladit a kombinovat různé outfity, jak mít úspěšný vztah, život i kariéru. ♥ Tuto knihu musíte mít!

Zdroj fotek: www.knizniklub.cz, www.luxor.cz

Milé dámy, doufáme, že se vám naše tipy líbily, případně vás inspirovaly k přečtení, alespoň jedné z nich. ♥

S láskou

Vaše POSHgirls

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?