Hledat

Domů

Jak si vybrat svatební dort

Výběr skvělého svatebního dortu může být pěkný oříšek. Všechny na svatbě chceme překrásný dort, který bude vypadat skvěle na fotkách, ale také takový dort, který bude tak lahodný, že se na něj bude ještě dlouho vzpomínat.

Jak si vybrat svatební dort

Milé dámy, protože milujeme mlsání, rozhodly jsme se tento článek zaostřit právě na svatební dorty a novinku poslední doby - sladký bar. 

Jak si vybrat svatební dort

Než půjdete objednat dort, myslete na to, že nemusíte dort koupit hned v prvním cukrářství. Můžete se poptat známých, kolegyň i kamarádek, zda by Vám nějakou cukrářku doporučily. Pokud nikoho známého nemáte, omrkněte recenze na internetu, ty můžou při výběru rozhodnout. 

Až vyberete vhodné cukrářství, zkuste mít alespoň hrubou představu o svém svatebním dortu. Promyslete si především tyto body: 

  • kolik chcete do dortu investovat peněz
  • pro kolik hostů bude
  • jak by měl vlastně vypadat
  • jakou chcete, aby měl příchuť
  • zda chcete, aby ladil k celé svatbě

S cukrářkou se také domluvte na ochutnávce dortů, abyste na svatbě nebyla nepříjemně překvapená. Nezapomeňte cukrářce sdělit také informaci, kdy svatbu máte, aby nebyla vytížená pečením na jiné svatby či události. 

 

Na dopravě dortu nešetřete! Někdy se stane, že se ženich s nevěstou v rámci úspory peněz rozhodnou dopravit si dort na svatbu vlastními prostředky. My vám však doporučujeme domluvit se s cukrářkou na dovozu dortu

Cukráři mají speciální auta, díky tomu se nestane, že by se krém na dortu roztekl, sjel ze sedačky apod. Pokud by se vám při převozu dortu cokoliv nevydařilo, cukráři škody nemusí napravit. Tak ať nezažijete ve svůj velký den nepříjemné zklamání. A navíc budete mít o starost méně! :-) 

Jak si vybrat svatební dort
Jak si vybrat svatební dort

Pokud s ženichem nejste zastánci sladkého, pořiďte si menší dortík, abyste ho společně mohly symbolicky rozkrojit a mít zároveň krásné fotky z tohoto společného okamžiku. Menší dort je také pohodlnější na krájení a pokud v rozkrajování dortů nejste zcela zdatní, bude to pro vás jistě lepší řešení. :-) 

Svatební dort můžete vtipně doplnit třeba o malé dortíčky či cupcaky. Ty nezapomeňte napočítat tak, aby se na každého svatebčana alespoň jeden dostal. 

Pokud plánujete menší dort, můžete také zřídit sladký bar či sladký koutek. Jedná se o stůl, na kterém budou pouze sladkosti. Velmi oblíbeným občerstvení na tento stůl jsou zmiňované cupcaky, makronky, pusinky, čokoládové bonbony, pudinky... Nápadům se meze nekladou. :-)  

Milé dámy, doufáme, že jsme Vám s rozhodováním alespoň trošku poradily. 

Vaše POSHgirls

Přihlášení

nebo rychlé přihlášení

Zapomenuté heslo?